gljivično oboljenje noktiju

8 odgovora [Zadnja poruka]
Anonymous

pozdrav svim posjetiocima herbateke!
molim vas, da li neko zna neki efikasan lijek protiv gljivičnog oboljenja noktiju i mesa oko noktiju?
naime, moja prijateljica ima navedene probleme, koristila je različite farmaceutske lijekove, ali nema nekog poboljšanja.
kojim prirodnim lijekovima da pokuša ?
unaprijed hvala na odgovorima!

Odg: gljivično oboljenje noktiju

ulje cajnog drveta koristila sam ga  10 meseca,sad koristim loceryl lak  pa videcemo
a za hidrogen peroksid u kombinaciju sa sodom kako to ne razumem  kako treba

Odg: gljivično oboljenje noktiju

Vazno je da se sto pre oslobodite od tih gljivica, jer prema nekim novim teorijama, gljivicna oboljenja noktiju na nogama, gotovo su siguran uvod u neko kancerogeno oboljenje, jer gljivice brzo migriraju i obicno napadnu najblize organe (creva, jetru, pankreas, bubrege). Tea tree oil (ulje od cajnog drveta)daje odlicne rezultate, ali nije lose da se proba i hydrogen-peroxid u kombinaciji sa sodom bikarbonom.
Uzdravlje!

§

Ubedljivo pomaze ulje cajnog drveta. O njemu mozes vise saznati, ako te interesuje, surfovanjem na netu.

Odg: gljivično oboljenje noktiju

70 % kiselina kade mozam da najdam

Odg: gljivično oboljenje noktiju

Najbolja stvar za gljivične infekcije jeste 3% hidrogen peroksid koji možeš da nađeš u apotekama. Sa njim ćeš mazati nokte kad god možeš, što češće to bolje. Rezultati će se ubrzo pojaviti.

Odg: gljivično oboljenje noktiju

POSTOVANI,

      Problem sa gljivicnim oboljenjem noktiju je jako uporan i zahteva strpljenje. Po uputstvu ih medicinske hirurgije, potrebno je da najpre odsecete deo nokta sve donde dokle se odvojio od lezista, kako bi bilo koji preparat mogao da dospe do dela zahvacenog gljivicama. U suprotnom se mozete leciti mesecima... Meni je konkretno pomola mast - BICUTRIN, takodje po savetu iz pomenute knjige, tj. udzbenika. Tretirajte prst 6 nedelja, iako ce Vam se simptomi izgubiti i ranije. Ali svakako isecite nokat dokle god je slobodan - pretpostavljam da je vec poceo da Vam se odvaja od lezista...
                                                                            Pozdrav

Odg: gljivično oboljenje noktiju

meni licno je pomogla CANESTEN tinktura, puno uspeha u lecenju

Odg: gljivično oboljenje noktiju

Na nekom forumu sam procitala da se gljivice na noktima efikasno otklanjaju sa 70%sircetnom kiselinom.Nekoliko puta na dan se lagano premaže nokat četkicom,može poslužiti neka stara četkica npr.od laka za nokte.pri tome se pazi da se meso oko nokta ne premazuje.Prije toga bi bilo dobro nokat malo isturpijati po povrsini da bi kiselina mogla bolje djelovati.To traje malo duže, ali kako nokat raste vidno se oporavlja a kiselina otjera gljivicu, posebno je to dobro za nokte na nogama jer tamo se ćesće javljaju gljivice.Vrijedi pokusati a bolje je od raznih krema i antimikotika i jeftinije kudikamo jer i te kreme rijetko daju rezultate da se gljivice izlijece.