svinjska mast

3 odgovora [Zadnja poruka]
krofnica
Offline
Joined: 03/31/2006

molim za pomoc,
ako neko zna da mi objasni za sta se sve moze koristiti svinjska mast. koliko je meni poznato, treba je stavljati na pluca prilikom lijecenja bronhitisa, ali zanima me ima li ona jos kakvu primjenu u alternativnoj medicini, te kako je koristiti?
hvala

Re: svinjska mast

hvala danka,
u stvari meni je prijateljica pricala o tome da se svinjska mast koristi za lijecenje brojnih infekcija medju kojima je i candida. nisam vjerovala u to sto govori, a jos nisam dobila potvrdu te price.
ali, ako je korisna kao spermicid ne vidim razloga da se ne bi mogla koristiti i za rjesavanje ovih poprilicno dosadnih gljivica....
u svakom slucaju hvala na savjetu i hvala na novim informaicjama
pozdrav, krofnica- nina

Re: svinjska mast

Svinjaska mast je dobra kao podloga za kreme iz domace radinosti.

Pa i sama ta mast kada se ispere (izmucka) u 9 voda (za mene je misterija zasto bas ta cifra) Smile moze da se maze lice i predeo oko ociju i mogu ti reci da stvarno to kozi prija.
Jedino sto je meni nekako gadan osecaj da mast stavljam na lice, prosto mi ta pomisao nekako smeta, pa sam to kratko koristila.
A nezgodno je sto se i brzo ubudja (bez obzira sto se drzi u frizideru).

Inace, moja prabaka koja me je prvih 5 godina zivota cuvala i koja je docekala da vidi i moje dete je oprane kuglice masti koristila kao kontraceptiv (koristila je na ancin kao sto se svi lokalni hemijski kontraceptivi koriste) i to vrlo uspesno.
Kasnije sam nasla u literaturi da je svinja mast dobar spermicid.
Ipak moram da napomenem da mast (kao i ulja) ostecuje i prezervativ i dijafragmu (tj sve ono sto je od gume), te se u takvoj kombinaciji ne prporucuju vec samo kao naptoljeni tamponi.

pozdrav,
danka

Re: svinjska mast

Ja sam je koristila samo jednom: nespretno skoèivši, mali prst na nozi sam oštetila - meso se "raspuklo" do kosti i poèelo jako boliti. Namazala sam svinjskom mašæu i nakon pola sata bol je prestala. Poslije toga rana je brzo zarastala.