KOMBUHA EKSTRAKT

34 odgovora [Zadnja poruka]
Anonymous

Dosao sam do otkrica da postoji i kombuha ekstrakt. Posto pice koje se ostavi posle fermentacije za koriscenje i dalje nastavlja da radi posle odredjenog vremena vise nije za pice... Dakle vreme upotrebe je ograniceno, dok se odstranjivanjem vode i mikrorganizama odredjenom tehnologijom doslo do ekstrakta. U njemu postoji razlozeni beli secer, glukoronska kiselina (vazna za jetru), L-mlecna kiselina koja ima antikancerogena svojstva, B kompleks vitamina koji je dobar za nervni sistem... Vec 3 meseca ga koristim i ono sto primecujem je da se osecam manje umornim, malo sam smrsao jer mi je metabolizam ubrzaniji, a nokti su mi ocvrsli (imao sam rupice po noktima ruku...). Prozvodjac je iz Makedonije, a proizvod je dosao i do Beograda... Toliko o mojim saznanjima.

Odg: KOMBUHA EKSTRAKT

zalutali wrote:
Mida wrote:
Zivim u Zemunu i zainteresovanima mogu da poklonim gljivu kombuhu.
Ujedno, molim ako neko ima gljivice kefira da mi se javi na pp. Pozdrav.

Недавно ми је донето из Сиднеја неколико мајушних гљивица кефира и већ ми се повећао број и величина. Ако до сада нисте набавили јавите ми се па би могли да се мењамо за комбуху. (zalutali.bgd@hotmail.com)

Odg: KOMBUHA EKSTRAKT

Mida wrote:
Zivim u Zemunu i zainteresovanima mogu da poklonim gljivu kombuhu.
Ujedno, molim ako neko ima gljivice kefira da mi se javi na pp. Pozdrav.

Недавно ми је донето из Сиднеја неколико мајушних гљивица кефира и већ ми се повећао број и величина. Ако до сада нисте набавили јавите ми се па би могли да се мењамо за комбуху. (zalutali.bgd@hotmail.com)

Odg: KOMBUHA EKSTRAKT

Mida wrote:
Zivim u Zemunu i zainteresovanima mogu da poklonim gljivu kombuhu.
Ujedno, molim ako neko ima gljivice kefira da mi se javi na pp. Pozdrav.

Ako nisi dosao do gljivica Kefira mi imamo zivimo na Karaburmi ali mozemo ti doneti a ako imas kombuhu tim bolje posto smo zainteresovani da je koristimo.
Veliki pozdrav

Odg: KOMBUHA EKSTRAKT

ja sam zainteresovana za gljivu kombuhu
a imam i gljivice kefira!
nova sam na forumu,pa nigde ne vidim informacije za pp...

Odg: KOMBUHA EKSTRAKT

Zivim u Zemunu i zainteresovanima mogu da poklonim gljivu kombuhu.
Ujedno, molim ako neko ima gljivice kefira da mi se javi na pp. Pozdrav.

Re: Odg: KOMBUHA EKSTRAKT

Zainteresovana sam za kombuhu, ako je još uvek aktuelno. (a p i a n o l a @ y a h o o . c o m)

Odg: KOMBUHA EKSTRAKT

Moze da se kupi u Beogradu ul. Kralja Milana 15 b  - 1/1  preko puta Beogradjanke.
Tel : 011 30 38 197

Makedonija Skoplje  tel : +389 2 3215 576

http://www.pxds.com/partner/38100001

Odg: KOMBUHA EKSTRAKT

Nasla sam sledeci tekst na internetu i mozda ce nekome biti od koristi:

Kombuha napitak

PRIPREMA
Ovo je ne samo izvrstan lek, već i izuzetno ukusan napitak. Kao osnovni napitak može da se koristi u toku celog dana. Neko se ograniči na 1-2 čaše dnevno, ali i to ima pozitivno dejstvo. Za vreme dojenja potrebno je da se majke posavetuju sa stručnjakom o tome da li da koriste kombuhu i na koji način.
Napitak se priprema na sledeći način. U jedan litar skoro proključale vode sipati 1,5 kašičicu mešavine crnog i zelenog čaja, poklopiti i ostaviti na toplom mestu jedan sat. Procediti čaj, dodati 5 kašika šećera i kada se dovoljno ohladi sipati u teglu dva prsta do vrha da bi gljiva imala dovoljno kontakta
sa vazduhom. Kada se prohladi do temperature tela, u dva litra ovog čaja sa šećerom sipati i 0,5 l gotovog kombuha napitka i odozgo staviti gljivu. Prekriti gazom i ostaviti na toplom i mestu bez sunca. U zavisnosti od temperature, sastojaka i niza drugih uslova, kombuha će biti pripremljena za jednu do dve nedelje, što se može prepoznati po prijatnom kiselkastom ukusu.

SIRĆE
Ako želite da dobijete veoma zdravo, ukusno i blago sirće, onda ostavite kombuhu zajedno sa gljivom da odstoji mesec dana. Po ukusu ćete prepoznati da li je sirće gotovo. A ako želite da obogatite ukus sirćeta, dodajte različite začinske biljke (bosiljak, biber, korijander, nanu).

SAVET PLUS
-Kod mnogih se javlja dilema da li koristiti beli šećer kod pripremanja kombuhe. Odgovor je pozitivan! Saharoza (beli šećer) se prilikom pripremanja kombuhe razgrađuje na proste šećere glukozu i fruktozu, uz pomoć enzima invertaze.
- Za pripremanje kombuha napitka zamena belog šećera smeđim ne bi bila od koristi zbog male razlike u sastavu. Upotreba meda mogla bi biti čak i opasna, zbog mogućeg poremećaja u sastavu bakterija i kvasaca.

PXD EKSTRAKT OD KOMBUHE je potpuno prirodan proizvod dobijen pravilnom fermentacijom kombuha tečnosti, primenom posebne opreme i pod specifičnim fizičko–hemijskim uslovima. U ovom procesu, ekstrahuju se najvažniji sastojci fermentacije kombuha tečnosti, odstranjuje se voda, višak sirćetne kiseline i svi aktivni mikroorganizmi. Na taj način se dobija stabilizovan preparat sa dugim rokom upotrebe i konstantnim prijatnim ukusom. Dejstvo ekstrakta kombuhe je 10 puta jače i isto toliko brže od samog kombuha napitka (za 250 gr ekstrakta potrebno je oko 20 l tečnosti kombuhe), te predstavlja pravi koncentrat za zdravlje, snagu i energiju

Sastav:
U svom sastavu PXD EKSTRAKT OD KOMBUHE ima istinsko bogatstvo napitka kombuhe. Sadrži kiseline koje sintetizuje naša jetra: glukoronsku kiselinu, L–mlečnu kiselinu, folnu kiselinu, sirćetnu kiselinu, zatim proteine, ugljene hidrate, saharozu, glukozu, fruktozu, C vitamin, vitamine B kompleksa (B1, B2, B5, B6, B12), nijacin, antibiotske materije, kao i ostatke ekstrakta čajne mešavine (koja se upotrebljava pri pripremi kombuha napitka).

Dejstvo:
Najvažnija komponenta dobijenog ekstrakta jeste glukoronska kiselina koju moderna nauka još nije uspela da sintetizuje.
Zdrava jetra prirodno stvara ovu kiselinu koja ima ulogu da pročišćava krv, vezujući za sebe otpadna jedinjenja iz krvi, nastala u organizmu u procesu metabolizma kao i ona uneta spolja. Tako zarobljeni otrovi odlaze preko žuči u creva i preko bubrega u mokraću. Ova kiselina se ne resorbuje već se cela odstranjuje. Međutim, naša jetra najčešće ne može da luči glukoronsku kiselinu u dovoljnoj količini, jer je njeno pravilno funkcionisanje narušeno toksinima unetih u nju putem vode, hrane i vazduha, kao i stresom. Zbog toga se čovek oseća umorno, malaksalo, pospano, a dugoročno posmatrano ovakvo stanje dovodi do ozbiljnih hroničnih oboljenja.
Osim toga, glukoronska kiselina je i jedna od komponenti heparina koji održava nivo gustine krvi.
Zahvaljujući velikoj koncentraciji glukoronske kiseline, PXD EKSTRAKT OD KOMBUHE pročišćava krv, čime se i jetra regeneriše i relaksira. Redovnim korišćenjem ovog preparata, poboljšava se i podstiče prirodno samočišćenja organizma i oslobađanje od radioaktivnih elemenata, dolazi do jačanja imuniteta čime se smanjuje rizik od bolesti i povećava se prirodna vitalnost i energija.

Drugi važan sastojak PXD EKSTRAKTA OD KOMBUHE je L-mlečna kiselina (reguliše ćelijsko disanje), za koju je poznato da predstavlja jedno od najjačih antikancerogenih supstanci, te je ovaj preparat odličan kao prevencija protiv kancera. Reguliše pH krvi.

Folna kiselina je veoma važna za obnavljanje ćelija krvi. Nedostatak ove kiseline ima za posledicu lošu krvnu sliku.

Vitamin C organizam ne može sam da proizvede. Sprečava skorbut, bolest arterija. Pomaže biosintezu kolagena, proteina koji čini strukturu kostiju, kože, krvnih sudova.

Kompleks B vitamina izuzetno dobro deluje na nervni sistem: hrani i održava mrežu nervnih vlakana, pomaže ćelijama da koriste kiseonik, redukuje depresiju i gubljenje pamćenja, odstranjuje štetne hemijske produkte iz organizma nastale kao posledica stresnih stanja. Zajedno sa vitaminom A sprečava pojavu katarakte.

Niacin proširuje krvne sudove, povećava dotok krvi do rana i ubrzava njihovo zarastanje. Pomaže u održavanju zdravlja nervnog sistema i formiranju hormona. Pridoksin pomaže formiranje belih krvnih zrnaca važnih u borbi protiv infekcija u organizmu, te znatno doprinosi održavanju jakog imunološkog sistema. Ovaj jedinstven je proizvod za veoma kratko vreme uspešno:

◦Reguliše crevne aktivnosti (naročito tvrdokorne zatvore creva) i normalizuje crevnu mikrofloru
◦Poboljšava proces varenja i usvajanja hrane
◦Sprečava pojavu hemoroida
◦Stabilizuje krvni pritisak, nivo šećera, holesterola i triglicerida u krvi
◦Povećava smanjene vrednosti gvožda
◦Povećava elastičnost vena i arterije
◦Jača mikrocirkulaciju u krvi (i u najsitnijim krvnim sudovima koji se nalaze npr. u očima)
◦Ublažava grčeve u mišićima
◦Uklanja pesak i otapa kamen u žuči i bubrezima (pročišćava i regeneriše bubrege, odstranjujući toksine koji se talože u njima usled raznih terapija lekovima)
◦Razbija ciste, miome i tumore
◦Reguliše funkciju prostate
◦Snižava telesnu temperaturu povišenu zbog raznih oboljenja
◦Pokazuje snažno antiseptičko dejstvo zahvaljujući prisustvu prirodnog antibiotika (efikasan u ispiranju gnojnih i inficiranih rana)
◦Čisti pluća i odstranjuje sekret iz disajnih puteva koji se javlja kod pušača, pri prehladi ili bronhitisu
◦Kosi vraća prirodnu boju i gustinu (Biotin – vitamin H pomaže u redukovanju sedih vlasi i gubljenju kose. To je razlog što se biotin pojavljuje kao sastavni deo mnogih šampona)
◦Zateže i pobojšava izgled kože, obnavlja sluzokožu
◦Povećava energiju sportista i ljudi izloženih fizičkim i umnim aktivnostima
Sportisti ga zovu ”energetska bomba” jer 15 min nakon uzimanja preparata organizam dobija izuzetnu energiju usled brze detoksikacije. Prokrvljenost mišića je mnogo jača i redovnim korišćenjem, uz fizičko vežbanje, dobija se na kvalitetnoj mišićnoj masi, bez upotrebe steroida.

Koristi se alternativno u borbi protiv kancera, hepatitisa B i C, ciroze jetre, leukemije i kod lečenja

od bolesti zavisnosti.

- Preventivno treba uzimati 2-3 kafene kašikice ekstrakta dnevno

- kod težih bolesti 3 supene kašike dnevno

- Kod karcinoma: jedna teglica (250 gr) dnevno

Preporučljivo je da se ne unosi tečnost 30 min pre uzimanja ekstrakta, a 30 min nakon uzimanja preparata obavezno popiti 2 čaše vode radi brže detoksikacje organizma.
Prilikom konzumiranja ekstrakt zadržati 2–3 min u ustima pre nego što se proguta.

Ekstrakt kombuhe ima širok spektar delovanja pa ga mogu upotrebljavati i deca i odrasli, od beba do najstarijih osoba, zdravi i bolesni, bez obzira da li su pod nekom terapijom ili koriste lekove.

Zbog prisustva šećera (glukoze i fruktoze) dijabetičari ne bi trebalo da ga koriste (mada su noviji rezultati pokazali veoma povoljan uticaj ovog ekstrakta na pojedine osobe obolele od dijabetesa).
Diajbetičarima se preporučuje sledeći način upotrebe: 1 kafenu kašičicu ekstrakta rastvoriti u 2 dl hladne vode i piti u toku dana. Sa opadanjem nivoa šećera, povećavati dozu.

Dejan wrote:
Dosao sam do otkrica da postoji i kombuha ekstrakt. Posto pice koje se ostavi posle fermentacije za koriscenje i dalje nastavlja da radi posle odredjenog vremena vise nije za pice... Dakle vreme upotrebe je ograniceno, dok se odstranjivanjem vode i mikrorganizama odredjenom tehnologijom doslo do ekstrakta. U njemu postoji razlozeni beli secer, glukoronska kiselina (vazna za jetru), L-mlecna kiselina koja ima antikancerogena svojstva, B kompleks vitamina koji je dobar za nervni sistem... Vec 3 meseca ga koristim i ono sto primecujem je da se osecam manje umornim, malo sam smrsao jer mi je metabolizam ubrzaniji, a nokti su mi ocvrsli (imao sam rupice po noktima ruku...). Prozvodjac je iz Makedonije, a proizvod je dosao i do Beograda... Toliko o mojim saznanjima.

Odg: KOMBUHA EKSTRAKT

zamina me da li kombuha ekstrakt pomaze u sprecavanju mascenja lica.lice mi se dosta masti pa me znima da li utice na lojne zlezde?

Odg: Re: KOMBUHA EKSTRAKT

Prirodna wrote:
Zna li neko kako se kaze KOMBUHA EKSTRAT na njemackom?
Hvala

na nemackom se kaze Kombucha Pilz Ekstrat
ali moze da se nadje samo u obliku kapsula
Kombucha Kapseln
ima ih u Reformhaus ali bolje je tamo original spremljenu kombuhu kupiti i piti dnevno 1/4 l
po prodavnicama nisu verne originalu

Odg: KOMBUHA EKSTRAKT

Mozes da je nabavis u Skoplju ulica Leninova 79/1 tel 02 3215 224 02 3229 473
u Beogradu Kralja Milana 15b tel 011 30 38 197

Ja koristim kombuha ekstrakt i nemam vise problema sa varenjam i krvnom slikom

Re: KOMBUHA EKSTRAKT

kombuhu morete u svakoj njemackoj apoteki kupit isto ime ima

Re: KOMBUHA EKSTRAKT

vera Napisano:

> Molim vas ,odgovorite mi kako se priprema
> kombuha napitak?Koja je procedura,i koliko dana treba da stoji
> pre upotrebe? HVALA

Re: KOMBUHA EKSTRAKT

Vec sam postavila pitanje vezano za ovu temu ,ali niko ne odgovara.
Htjela bih da nabavim ovu gljivu posto mojoj baki dosta pomaze,a gotov napitak je prilicno skup,ali niko koga ja znam je nema.Na sajtu ima adresa covjeka u BG koji je daje,ali on ne odgovara na mailove.

Na ovom sajtu ima recept za pravljenje kombuhe,ali meni zaista nije jasan
Zamolila bih herbateku ako bi mogli da mi malo pojasnite ovo:

Kombuhu možete i sami napraviti. Nakon vinskog vrenja i cedenja vina u kominu treba dodati odredenu kolicinu vode i malo šecera, a posudu zatim ostaviti izloženu vazduhu. Vec nakon 7 dana vinski kvasci iz komine ce se udružiti sa sircetnim bakterijama iz vazduha i dobicete smedi, sluzavi pokrivac koji se ponaša kao cep i prekriva vinsko sirce.

Da li bih mogla da je dobijem iz vinskog sirceta ostavljenog na vazduhu?

Re: KOMBUHA EKSTRAKT

koristim kombuhu nekoliko meseci. Pre izvesnog vremena dao sam i prijatelju jednu gljivu koji je jako zadovoljan. Mislim da izbacuje toksine i daje energiju organizmu. Sve ono što sam pročitao o kombuhi je preporučuje za upotrebu. Na žalost, ne mogu svi da je piju zbog kiselkastog ukusa. Preporučujem je svima.

Re: KOMBUHA EKSTRAKT

Na nemackom jeziku se isto izgovara, a na nekim nemackim sajtovima mozes naci pocetnu kulturu kombuhe po ceni od 15 Eura.

Re: KOMBUHA KULTURA

Molim vas gdje u Sydneyu da kupim Kombuha KULTURU.
S' nestrpljenjem ocekujem vas odgovor.
Unaprijed zahvalna
Caca

Re: KOMBUHA EKSTRAKT

engleski - Kombucha

Napravite sami ... pogledajte ovde

Re: KOMBUHA EKSTRAKT

Molim vas kako se na Engleskom kaze "KOMBUHA EXTRAKT"
i gdje ga mogu nabaviti. Zivim u Sydneyu.
Mnogo hvala unaprijed.
pozdrav Slavica

Re: KOMBUHA EKSTRAKT

Zna li neko kako se kaze KOMBUHA EKSTRAT na njemackom?
Hvala

Re: KOMBUHA EKSTRAKT

Re: KOMBUHA EKSTRAKT

Ja sam iz skopla pa ipak neznam gde moze da se nabavi kombuha ekstrat molim za instrukcije gde se moze nabaviti.
Hvala

Re: KOMBUHA EKSTRAKT

kako se dobija gljiva ?

Re: KOMBUHA EKSTRAKT

Mozes da koristis bilo koi caj koji tebi prija samo pazi da taj isti ne fermentira

Re: KOMBUHA EKSTRAKT

u kojoj apoteci u beogradu mogu da kupim ekstrakt kombuhe
pozdrav

Re: KOMBUHA EKSTRAKT

Da li bi mogao da mi kazes gde si nabavio i gde u BG moze da se kupi taj ekstrakt?

Re: KOMBUHA EKSTRAKT

Imam knjigu o kombuhi evo ovako ide:
uzme se tri litra vode i sipa u sud i i od 210 do 390 grama belog šeæera ne drugog niti meda jer to ni je to kda to provrije sipa se samo 3 kafene kašièice crnog fermentisanog ili zelenog èaja BILJKA ÈAJ TEA.
Kada se ohladi stavi se gljiva ( mada to nije gljiva ) kombuha u teglu po površini stavi se gaza da ima vazduha a da je ne napadaju siræetare i ako nemate 300 ml. maje znaèi kombuha napitka sipajte 50 ml. komove rakije da bi se ubrzao proces hladne fermentacije - maceracije.
Napitak je gotov za 8 dana i 8-og dana je najlekovitijiji dsa najviše glukoronske kiseline .
TO je istina i tako je najlekovitija .

Re: KOMBUHA EKSTRAKT

Imam samo rijeci hvale sto se tice napitka od Kombuche.Ublazila je reumu,izlijecila hronicni zatvor,pospjesila cirkulaciju,problemi s nesanicom za mene vise nepostoje...Zaista cudotvoran napitak!
Mene zanima da li je nekom poznatao koriscenje Kombuche u trudnoci.Predpostavljam da se nepreporucuje, no ipak bih zeljela da mi to neko potkrijepi nekom pouzdanom informacijom.
Hvala,Cloe

Re: KOMBUHA EKSTRAKT

Ja koristim kombuhu dulje vrijeme i dobra mi je. Sama ja uzgajam, dobila sam je iz kombuha octa (ostavila sam bocu na suncu blago otvorenu i nakon 15-20 dana u njoj se stvorila gljiva. Napitak pravim na slijedeæi naèin: 3 lit. vode i 20 dkg šeæera prokuham, dodam 5-6 vreæica indijskog èaja, to kuha 5-6 min., ohladi se i nakon toga u èistu bocu stavim opranu kombuhu i malo napitka i nalijem hladni èaj. Zavežem gazu i ostavim 10 dana na toplo, ali ne baš pretjerano osunèano mjesto. Nakon 10 dana procijedim i to je to.
Ako se dogodi da gljiva prekiseli, odnosno, napitak ostane 15-20 dana pa postane prekiseo, onda ga razrijedim vodom i pijuckam ili koristim poput jabuènog octa (siræeta) za kiseljenje salata. Pozdrav.

Re: KOMBUHA EKSTRAKT

sve vrlo opširno možete naæi na http://www.kombu.de-i otvorite na hrvatskom jeziku

Re: KOMBUHA EKSTRAKT

Postovani, mene zanima receptura uvezi pripreme ovog napitka ! Hvala

Re: KOMBUHA EKSTRAKT

kako se priprema i pije kombuha

Re: KOMBUHA EKSTRAKT

Molim vas ,odgovorite mi kako se priprema kombuha napitak?Koja je procedura,i koliko dana treba da stoji pre upotrebe? HVALA

Re: KOMBUHA EKSTRAKT

Kde si kupio taj ekstrat? Kako se koristi ?
Kako je pakovan? U kom agregatnom stanju je? Molim te više informacija o ovom tvom saznanju!