ESSIAC

7 odgovora [Zadnja poruka]
Anonymous

Da li neko zna kako se zovu sastojci ESSIAC caja , znam samo za prvi - cicak - za ostale nisam nasla prevod.
Da li je neko koristio, i koji postupak je koristio za pravljenje caja?
Biljke za koje mi treba prevod su :

Rumex acetosella
Ulmus fulva
Rheum palmatum

Hvala unapred.

Re: ESSIAC

Zdravo, zdravo.

Ovaj caj ima u biljnoj apoteci u Skoplju. ZOve se ESSIAC ORGANSKI CAJ, kosta 14 eur i je iz Amerika. Moj unuk je popio 3 doze, pa mu znatno poboljsao krvnu sliku.

Evo vam web. www.bio-herb.org ili bioherb@yahoo.com

Re: ESSIAC

Herbateka,
Hvala lepo na vasem odgovoru. Gde mogu da nadjem GOJI?
Hvala,
Lena

Re: ESSIAC

Recept za ESSIAC tonik je tokom godina cesto interpretiran na razne nacine, a najcesce je prilagodjavan podneblju gde je pravljen. Originalni recept za ovaj napitak (neki ga zovu caj mada to nije), potice od americkih indijanaca koji su ga koristili za razne bolesti, i u vezi njegovog dejstva su ispredane razne legende. Ipak, neke cinjenice govore da se pokazao kao veoma efikasan kao podrska organizmu zahvacenom kancerom, mada ne reaguje svaki organizam podjednako, i naravno u zavisnosti od vrste celija kancera. U svakom slucaju mislim da je dokazano korisan, a pritom i relativno pristupacan jer biljke koje ulaze u sastav mogu lako da se nadju, i sto je najvaznije, po veoma pristupacnim cenama. U biljnim apotekama sirom USA cena tonika cija je sadrzina dovoljna za jednu nedelju tretmana kosta oko 35-40 dolara sto je neuporedivo vise u odnosu na tonik pripremljen u privatnoj reziji jer se umesto 100 ml za stotinak dolara moze nabaviti kolicina biljki dovoljna za pripremu oko cetiri litra ovog blagotvornog napitka sto je kolicina dovoljna za najmanje 30 dana.
Iako nisam kompetentan, ja bih u mesavinu za ovaj tonik dodao Pao D'Arco i veoma mocnu biljku Chaparral jer se za obe vezuju fascinantni rezultati kod istrazivanja preparata za borbu protiv kancera i HIV virusa. Naravno to je stvar izbora i moje misljenje ne mora da bude prihvaceno.
Originalni recept americkih domorodaca za ESSIAC tonik:
1.Sheep Sorrel-Rumex Acetosella
2.Indian Rhubarb (dobra zamena je Turkey Rhubarb) - Rheum Palmatum
3.Slippery Elm - Ulmus Fulva
4.Echinacea Angustifolia
5.Black Walnut - Juglans Nigra
6.Burdock Root - Articum Lappa
Nacin pripreme:
U cetiri litra ciste hladne vode stavi se:
6 1/2 casa od 2,5dl Burdock Root
16 casa Sheep Sorrel
1-2 case Turkey Rhubarb ili 30 gr pudera
6 casa Slippery Elm ili 120 grama pudera
4 case Echinacea Angustifolia
4 case Black Walnut
mesavina se ostavi u hladnoj vodi da odlezi najmanje pola sata i onda se temperatura dize do kljucanja i na tihoj vatri se drzi oko 10 minuta u poklopljenoj posudi, a onda se ostavi najmanje osam sati da se hladi.
Drugo kuvanje se odvija isto kao i prvo, temperatura se dize do kljucanja i ostavi se da tako odstoji izmedju 10-15 minuta i onda se sipa u sterilisane staklene flase sa dobrim zatvaracem.
U zavisnosti od stadijuma bolesti prilagodjava se i kolicina unesenog tonika u organizam, ali je najbolje ako se pocne sa 30 ml sest puta na dan (domorodacki recept) a prvi znaci da li tonik deluje trebalo bi da se pokazu vec posle tri nedelje, a kod pacijenta u pocetnom ciklusu moze da izazove neke reakcije kod organa za varenje sto ne bi trebalo da bude znak za uzbunu.
Osim ovog tonika, najtoplije bih vam preporucio GOJI sa Himalaja jer studije pokazuju da je kao energent i antioksidant nekoliko stotina puta efikasniji od svih poznatih napitaka na trzistu. Primera radi, na Hercovoj skali NONI ima oko 200 jedinica dok je je vrednost GOJI-a ta vrednost 6.000, a na Bovisovoj skali NONI se kotira na 17.000 u odnosu na GOJI sa 355.000.....u odnosu na pomorandzu u GOJI-ju ima 500 puta vise C vitamina
Zelim vam brz i uspesan oporavak
P.S.Svim posetiocima HERBATEKE zelim uspesnu i zdravu 2005

Re: ESSIAC

Zna li herbateka nesto o tome? Gde se to moze naci.
Hvala najlepsa.
Ja imam borderline tumor na jajniku izvadjen pre manje od mesec dana.

Re: ESSIAC

caj sluzi u borbi protiv tumora (raka)

Re: ESSIAC

a cemu sluzi taj caj?

Re: ESSIAC

Rumex acetosella - mala kiselica
Ulmus fulva - brest ,podvrsta
Rheum palmatum - ukrasna rabarbara