Pomozite mi, molim vas

4 odgovora [Zadnja poruka]
Anonymous

Ovog momenta sam doznala rezultate analize krvi moje 17-isnje kcerke. Jako sam se uplasila pa mi nemojte zamjeriti ako bas ne budem jasna.
Naime, radi se o tome da je pre 3-4 mjeseca prilikom redovne kontrole utvrdjeno da su vrijednosti krvi poremecene. Od svega sto sam razumjela bilo je da se radi o dosta pvecanim vrijednostima Blutsenkung (zivim u Njemackoj i nije mi bas jasno sta tacno predstavlja doticna vrijednost krvi). No, doktor me je umirio obrazlazuci mi da se radilo o nekoj virusnoj infekciji koja je prosla neprimjeceno ali da ce nakon terapije opet sve biti u redu. Dobila je neke tablete( sad vise ne znam koje) i pet dana je uzimala po jednu na dan. Tri sedmice poslije na ponovnoj kontroli receno mi je da se vrijednosti polako vracaju na normalu i da ponovo uradi nalaz za tri mjeseca. Rezultat tog nalaza sam dobila danas i taj Blutsenkung je ponovo previsok (oko 50 necega). Obzirom da sam vodila samo razgovor sa medicinskom sestrom nista vise nisam saznala, ali termin sa doktorom imam u cetvrtak. No, toliko sam uznemirena da se, evo obracam sa molbom vama, ako mozete poblize da mi objasnite sta tacno znaci ta vrijednost Blutsenkung na nasem jeziku. Napominjem, da ona nikada nije bila bolesljivo dijete, ali u posljednje vrijeme ima izrazene limfne cvorice po vratu (poludjecu od straha) i nekako djeluje bezvoljnije i umornije. Voljela bih kad biste mi mogli savjetovati i neki prirodni napitak za jacanje krvi.
U nadi da cete naci vremena i dobre volje, mnogo, mnogo vam se zahvaljujem i srdacan pozdrav od
zabrinute mame

Re: Pomozite mi, molim vas

Mnogo, mnogo vam hvala!

Re: Pomozite mi, molim vas

Dok ne budete imali nalaze pomogla bi
mesavina caja od valeriane ,kamilice i nane
pomesati jednake delove biljki i jednu supenu kasiku
mesavine, preliti sa dva decilitra vrele vode i piti ujutro
i uvece.

Re: Pomozite mi, molim vas

Evo mene ponovo sa nesto, ali samo nesto jasnijom predstavom oko problema sa poremecenom vrijednoscu krvi kod moje kcerke. Naime, poslije razgovora sa kucnim doktorom shvatila sam (zahvaljujuci vama) da su sedimentacija i leukociti nesto poviseni. SE je 25/48, a leukociti su 12,00. Malo sam se umirila jer koliko ja to shvatam te vrijednosti i nisu drasticno uvecane. Medjutim, kucni doktor je insistirao (obzirom da sve to traje oko 6 mjeseci) da odemo na pregled kod specijaliste. I to smo obavili i tu joj je ponovo uradjen nalaz krvi (vrijednosti mi nisu poznate) i specijalista me je samo danas telefonski obavijestio da je to sve jos uvijek uvecano, ali da jednostavno moramo sacekati i uraditi kod njega ponovnu kontrolu za mjesec dana. Jos je dodao da joj je nizak nivo zeljeza u krvi i da mora uzimati neki preparat. Mene zbunjuje zasto to sve tako dugo traje a uzrok se ne zna. Mora postojati neki uzrok tim promjenama. Bojim se da se to sve previse dugo razvuklo i da ne gubim dragocjeno vrijeme. Najljubaznije bih vas molila za vase misljenje i da mi predlozite nesto sto bi pospjesilo smirivanje tih promjena. Hvala vam mnogo na ljubaznosti i prethodnom brzom odgovoru.
Pozdrav, zabrinuta mama

Re: Pomozite mi, molim vas

Radi se o krvnoj sedimentaciji - Blutsenkung
sto ne mora biti nista opasno .
No treba sacekati dijagnozu doktora pa cemo vam
na osnovu toga reci koje biljke preporucujemo.